Personell Recruitment : Afgehandeld staat netjes.

Door SchizoDuckie op vrijdag 15 april 2011 15:17 - Reacties (5)
Categorie: -, Views: 3.654

Even een update sinds m'n vorige post, want het wordt wel een lang verhaal zo.

Een dagje na mn rant kreeg ik netjes een e-mailtje van één van de recruiters:
Beste <duckie>,

Excuses voor de verwarring. U heeft inderdaad alleen een account aangemaakt op Tweakers.net. InICT.nl is een verzamelnaam bij ons intern voor verschillende sites databases waar je je CV kan achterlaten. Ik heb uw CV inmiddels laten verwijderen zodat u niet meer benaderd kunt worden.

Nogmaals excuses voor het ongemak, hopelijk ik heb het hiermee op een goede manier kunnen oplossen.

Met vriendelijke groet,

Arthur Houniet
Lead Recruiter
Recruitment Services
Errug netjes afgehandeld van hem persoonlijk, 90% van de recruiters neemt namelijk niet eens de moeite om te reageren op een verzoek om je gegevens weg te halen. (Ja, ik heb het hier over jullie huxley.com )

Verder kreeg ik nog nóg netter een pm 'etje van Daniel van Tweakers zelf met de vraag om suggesties hoe het in de toekomst beter kan en waarom het misgelopen is.

Daar worden we nou blij van :)

Personell Recruitment : Shooting fish in a barrel?

Door SchizoDuckie op dinsdag 12 april 2011 16:55 - Reacties (11)
Categorie: -, Views: 3.810

Ja hoor, daar istie weer, de periodieke spamruns van recruiters zijn weer begonnen.

Het is zo makkelijk en goedkoop tegenwoordig om als recruiter aan de bak te komen, Gewoon 20.000 mailtjes versturen via een ranzig simpele spider, en even de template aanpassen.
"Hallo <(niet vergeten naam hier in te vullen)>, wij hebben een vacature voor je in de functie van <(niet vergeten random buzzword uit contact's CV in te vullen)> in de buurt van <Provincie || Nederland || Europa>
Het ziet er naar uit dat onze vrienden van de VNU Media Groep nu ook personeel gaan uithoeren, want ik kreeg vandaag binnen het uur 2 van dit soort onnozele mails binnen...
Geachte heer <duckie>,
Met veel interesse heb ik uw cv op InICT.nl gelezen. Op basis hiervan zou ik graag met u in contact komen. Uw kennis en ervaring sluiten aan op de openstaande vacature .NET web developer en de vacature Programmeur bij mijn opdrachtgevers in Rotterdam en Papendrecht. Mogelijk is deze functie de volgende stap in uw carrière.

Graag zou ik u via deze weg willen verzoeken telefonisch contact met mij op te nemen, dan kan ik de betreffende functie en opdrachtgever nader toelichten. U kunt mij bereiken op onderstaand telefoonnummer.

Bij voorbaat dank.

Met vriendelijke groet,

Josephine Gerner
Lead Recruiter
Recruitment Services
mt. Lincolnweg 40 | 1033SN Amsterdam
telefoon 020-204-2328
e-mail j.gerner@vnumediaservices.nl
Welk buzzword in mijn CV aansluit op een vacature als .NET developer is me echt een raadsel, aangezien ik daar überhaupt geen melding van maak volgens mij, maar goed ik heb wel gekkere dingen meegemaakt.
Josephine Gerner, de 'Lead Recruiter', of waarschijnlijker, de cronjob die deze mails verstuurt, heeft in ieder geval het fatsoen om me te vertellen op welke site ik m'n CV nog niet inactief gezet heb.

(Note, ik ben inmiddels alweer een bijna een jaar voorzien van een baan, maar dit doet er ff niet toe)

Uiteraard vertelt ze me, geheel in Recruiter style, zo weinig mogelijk over de potentiele vacature.
Bonuspunten hiervoor, je wilt tenslotte niet dat een concurrerend bedrijf weet voor welke bedrijven jij bezig bent met sollicitanten vinden, da's niet goed voor de business. Dat een sollicitant misschien wel tientallen van dit soort mails per dag/week krijgt, heeft daar geen invloed op. Wat dit betreft gelden de gouden regels van de spam: Als er al eenntje reageert, scheelt dat geld.

Nog geen half uur later krijg ik, van een andere 'lead recruiter', een zo mogelijk nóg vager mailtje binnen, op basis van een hit op Delphi, een programmeertaal waar ik 10 jaar geleden nog wel eens in bezig was (wat m'n CV ook duidelijk laat zien)
Geachte heer <duckie>,
Met veel interesse heb ik uw cv op .nl gelezen. Op basis hiervan zou ik graag met u in contact komen. Uw kennis en ervaring sluiten aan op de openstaande vacature PHP/ Delphi InICT Programmeur bij één van mijn opdrachtgevers in Papendrecht. Mogelijk is deze functie de volgende stap in uw carrière.

Graag zou ik u via deze weg willen verzoeken telefonisch contact met mij op te nemen, dan kan ik de betreffende functie en opdrachtgever nader toelichten. U kunt mij bereiken op onderstaand telefoonnummer.

Bij voorbaat dank.

Met vriendelijke groet,

Arthur Houniet
Lead Recruiter
Recruitment Services
mt. Lincolnweg 40 | 1033SN Amsterdam
telefoon 020-204-2490

Plaats of update gratis uw CV op de onderstaande jobboards van VNU Media.
www.Intermediair.nl / www.NationaleVacaturebank.nl / www.InIct.nl
Zo kunt u altijd gevonden worden door uw potentiële nieuwe werkgever!
Wtf? Ook al een lead recruiter? De site '.nl'? Zo lust ik er nog wel een paar, wie heeft er dan het toezicht over dit soort mails die naar buiten naar buiten gaan? Een cronjob?

Nou Arthur en Josephine, Haal m'n gegevens maar uit jullie systeem, met zulk soort recruiters wil ik nooit meer zaken doen, en ik hoop dat deze spam-tak van jullie baan snel uitsterft.

Echt, volgende keer ga ik sollicitatie rondes houden, voor de recruiters waarmee ik eventueel zaken wil doen.