Personell Recruitment : Shooting fish in a barrel?

Door SchizoDuckie op dinsdag 12 april 2011 16:55 - Reacties (11)
Categorie: -, Views: 3.762

Ja hoor, daar istie weer, de periodieke spamruns van recruiters zijn weer begonnen.

Het is zo makkelijk en goedkoop tegenwoordig om als recruiter aan de bak te komen, Gewoon 20.000 mailtjes versturen via een ranzig simpele spider, en even de template aanpassen.
"Hallo <(niet vergeten naam hier in te vullen)>, wij hebben een vacature voor je in de functie van <(niet vergeten random buzzword uit contact's CV in te vullen)> in de buurt van <Provincie || Nederland || Europa>
Het ziet er naar uit dat onze vrienden van de VNU Media Groep nu ook personeel gaan uithoeren, want ik kreeg vandaag binnen het uur 2 van dit soort onnozele mails binnen...
Geachte heer <duckie>,
Met veel interesse heb ik uw cv op InICT.nl gelezen. Op basis hiervan zou ik graag met u in contact komen. Uw kennis en ervaring sluiten aan op de openstaande vacature .NET web developer en de vacature Programmeur bij mijn opdrachtgevers in Rotterdam en Papendrecht. Mogelijk is deze functie de volgende stap in uw carrière.

Graag zou ik u via deze weg willen verzoeken telefonisch contact met mij op te nemen, dan kan ik de betreffende functie en opdrachtgever nader toelichten. U kunt mij bereiken op onderstaand telefoonnummer.

Bij voorbaat dank.

Met vriendelijke groet,

Josephine Gerner
Lead Recruiter
Recruitment Services
mt. Lincolnweg 40 | 1033SN Amsterdam
telefoon 020-204-2328
e-mail j.gerner@vnumediaservices.nl
Welk buzzword in mijn CV aansluit op een vacature als .NET developer is me echt een raadsel, aangezien ik daar überhaupt geen melding van maak volgens mij, maar goed ik heb wel gekkere dingen meegemaakt.
Josephine Gerner, de 'Lead Recruiter', of waarschijnlijker, de cronjob die deze mails verstuurt, heeft in ieder geval het fatsoen om me te vertellen op welke site ik m'n CV nog niet inactief gezet heb.

(Note, ik ben inmiddels alweer een bijna een jaar voorzien van een baan, maar dit doet er ff niet toe)

Uiteraard vertelt ze me, geheel in Recruiter style, zo weinig mogelijk over de potentiele vacature.
Bonuspunten hiervoor, je wilt tenslotte niet dat een concurrerend bedrijf weet voor welke bedrijven jij bezig bent met sollicitanten vinden, da's niet goed voor de business. Dat een sollicitant misschien wel tientallen van dit soort mails per dag/week krijgt, heeft daar geen invloed op. Wat dit betreft gelden de gouden regels van de spam: Als er al eenntje reageert, scheelt dat geld.

Nog geen half uur later krijg ik, van een andere 'lead recruiter', een zo mogelijk nóg vager mailtje binnen, op basis van een hit op Delphi, een programmeertaal waar ik 10 jaar geleden nog wel eens in bezig was (wat m'n CV ook duidelijk laat zien)
Geachte heer <duckie>,
Met veel interesse heb ik uw cv op .nl gelezen. Op basis hiervan zou ik graag met u in contact komen. Uw kennis en ervaring sluiten aan op de openstaande vacature PHP/ Delphi InICT Programmeur bij één van mijn opdrachtgevers in Papendrecht. Mogelijk is deze functie de volgende stap in uw carrière.

Graag zou ik u via deze weg willen verzoeken telefonisch contact met mij op te nemen, dan kan ik de betreffende functie en opdrachtgever nader toelichten. U kunt mij bereiken op onderstaand telefoonnummer.

Bij voorbaat dank.

Met vriendelijke groet,

Arthur Houniet
Lead Recruiter
Recruitment Services
mt. Lincolnweg 40 | 1033SN Amsterdam
telefoon 020-204-2490

Plaats of update gratis uw CV op de onderstaande jobboards van VNU Media.
www.Intermediair.nl / www.NationaleVacaturebank.nl / www.InIct.nl
Zo kunt u altijd gevonden worden door uw potentiële nieuwe werkgever!
Wtf? Ook al een lead recruiter? De site '.nl'? Zo lust ik er nog wel een paar, wie heeft er dan het toezicht over dit soort mails die naar buiten naar buiten gaan? Een cronjob?

Nou Arthur en Josephine, Haal m'n gegevens maar uit jullie systeem, met zulk soort recruiters wil ik nooit meer zaken doen, en ik hoop dat deze spam-tak van jullie baan snel uitsterft.

Echt, volgende keer ga ik sollicitatie rondes houden, voor de recruiters waarmee ik eventueel zaken wil doen.

Volgende: Personell Recruitment : Afgehandeld staat netjes. 04-'11 Personell Recruitment : Afgehandeld staat netjes.

Reacties


Door Tweakers user SchizoDuckie, dinsdag 12 april 2011 17:01

Geweldig detail nog, InICT.nl host ook de cv's van Tweakers.net, maar ik heb er geen account, ze kennen m'n e-mail adres niet, en m'n cv op tweakers is ook gedeactiveerd... Hoe krijg ik nu m'n gegevens uit hun database?

[Reactie gewijzigd op dinsdag 12 april 2011 19:38]


Door Tweakers user orf, dinsdag 12 april 2011 18:15

En het vervelende is ook nog dat de opdrachtgevers vaak niet bestaan. Ze hebben slechts een vacature gevonden en gaan bellen zodra ze een kandidaat hebben.

Ik (als werkgever) word helemaal plat gebeld door recruiters. De één heeft nog een betere kandidaat dan de andere. Voor sommige moet ik betalen als ik iemand op gesprek krijg, voor anderen vragen ze rustig 25% van een bruto jaarsalaris. In de crisistijd had je niet zoveel last van ze en kon je nog redelijk zelf je medewerkers vinden, nu duiken ze overal direct op.

Door Tweakers user Detroit, dinsdag 12 april 2011 18:37

Op deze manier schiet Recruitment Services zich een beetje door de eigen voet!
Terechte klacht.

Door Tweakers user SchizoDuckie, dinsdag 12 april 2011 19:37

.
orf schreef op dinsdag 12 april 2011 @ 18:15:
En het vervelende is ook nog dat de opdrachtgevers vaak niet bestaan. Ze hebben slechts een vacature gevonden en gaan bellen zodra ze een kandidaat hebben.

Ik (als werkgever) word helemaal plat gebeld door recruiters. De één heeft nog een betere kandidaat dan de andere. Voor sommige moet ik betalen als ik iemand op gesprek krijg, voor anderen vragen ze rustig 25% van een bruto jaarsalaris. In de crisistijd had je niet zoveel last van ze en kon je nog redelijk zelf je medewerkers vinden, nu duiken ze overal direct op.
Geweldig. Het is echt een industrie die zichzelf actief in de markt moet houden, en een nut voor zichzelf moet creëren imo, en dat zuigt zoveel prutsers aan dat de goeien ondergesneeuwd worden.

Zodra de revo9lutie die gebeurt met Facebook en Linkedin eindelijk samenvoegt om iets te creëren wat beter is dan Monsterboard is deze bedrijfstak volgens mij in één keer uitgestorven.

Gelukkig is dat slechts een kwestie van tijd :)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 12 april 2011 19:38]


Door Tweakers user SPee, dinsdag 12 april 2011 19:57

Dan ben jij tenminste nog door een NL recruiter gecontacteert.
Ik krijg regelmatig een engelse recruiter in de mail en heb ik al 2 keer aan de telefoon (via de receptie doorgeschakeld ;) ) gehad.

Door Tweakers user sypie, dinsdag 12 april 2011 22:57

Recruiters zijn erg maar uitzendbureau's zijn ook net als onkruid. Een jaar of 6 heb ik een rondje gemaakt bij uitzendbureau's. Nog af en toe wordt ik gebeld met de vraag of ik nog beschikbaar ben. Steeds weer mag ik toelichten dat ik graag op niet-actief gezet wil worden in hun systeem.

Misschien moet ik nog een keer persoonlijk langs om mijn profiel te laten verwijderen waar ik bij sta.

Randstad is helemaal verschrikkelijk, die sturen SMS-jes...

Door Tweakers user Joindry, dinsdag 12 april 2011 23:06

sypie schreef op dinsdag 12 april 2011 @ 22:57:
Recruiters zijn erg maar uitzendbureau's zijn ook net als onkruid. Een jaar of 6 heb ik een rondje gemaakt bij uitzendbureau's. Nog af en toe wordt ik gebeld met de vraag of ik nog beschikbaar ben. Steeds weer mag ik toelichten dat ik graag op niet-actief gezet wil worden in hun systeem.

Misschien moet ik nog een keer persoonlijk langs om mijn profiel te laten verwijderen waar ik bij sta.

Randstad is helemaal verschrikkelijk, die sturen SMS-jes...
Dit is echt een gekend verhaal. Ook vooral randstad, want dan sturen ze op zaterdag om 6h30 een sms of je die dag niet wil werken als verkoper in een modieuze kledingzaak in het centrum van ... .
Iedere week een mail, maandelijks een algemene sms, van update je profiel en random de jobaanbiedingen. Ik heb mezelf al tweemaal laten uitschrijven, persoonlijk tot daar geweest. Haalt allemaal niks uit. Ze betalen er niet extra voor en zo maken ze mss nog wat mond aan mond reclame en behouden ze naambekendheid. In die markt is het beter om gehaat te worden dan om onbekend te zijn.

@schizoduckie
Maar inderdaad terechte faal. wedden dat ze gewoon het gezocht op termen, programmeur en delphi dan nemen ze gewoon hun telefoon en denken ze, we lossen het wel op aan de telefoon.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 12 april 2011 23:11]


Door Tweakers user SchizoDuckie, dinsdag 12 april 2011 23:21

Joindry schreef op dinsdag 12 april 2011 @ 23:06:
[...]


Dit is echt een gekend verhaal. Ook vooral randstad, want dan sturen ze op zaterdag om 6h30 een sms of je die dag niet wil werken als verkoper in een modieuze kledingzaak in het centrum van ... .
Iedere week een mail, maandelijks een algemene sms, van update je profiel en random de jobaanbiedingen. Ik heb mezelf al tweemaal laten uitschrijven, persoonlijk tot daar geweest. Haalt allemaal niks uit. Ze betalen er niet extra voor en zo maken ze mss nog wat mond aan mond reclame en behouden ze naambekendheid. In die markt is het beter om gehaat te worden dan om onbekend te zijn.

@schizoduckie
Maar inderdaad terechte faal. wedden dat ze gewoon het gezocht op termen, programmeur en delphi dan nemen ze gewoon hun telefoon en denken ze, we lossen het wel op aan de telefoon.
Ja, fijn, die telefoon. ik heb liever dat ze me eerst in een email uitleggen waar ze me precies voor willen stellen, zodat ik zelf kan kijken of het bedrijf me wat lijkt. Je raakt voor je het weet verstrikt in talloze wazige intakegesprekken waarna je nooit meer wat hoort als je niet oppast.

ik heb het zelfs zo erg gehad dat een of andere mafketel gewoon strak de front dsk van mn toen huidige baan opbelde en vertelde wie die was en dag ie op zoek naar mij was.. En bedankt he? 8)7

Door Tweakers user abeker, woensdag 13 april 2011 09:51

Recruitment Services, bestaat dat wel? Zit iig ook niet op het aangegeven adres (kan het niet zo 1-2-3 vinden op KvK). tweakers.net BV zit er wel...komt dus wel van VNU-related bedrijfj af...
Om te pesten maar even aangeven op spamklacht.nl, kvk-nummer hoort in de e-mail te staan...

[Reactie gewijzigd op woensdag 13 april 2011 09:52]


Door Tweakers user SchizoDuckie, woensdag 13 april 2011 10:55

Ik heb geen idee, maar dit verhaal is nog niet klaar in ieder geval wat mij betreft.
Geachte heer <duckie>,
Hartelijk dank voor uw reactie. Jammer dat u geen verdere interesse heeft in de betreffende vacature. Wat betreft uw gegevens, die hebben we gevonden op InICT.nl. Als u niet meer benaderd wilt door Werving & Selectiebureau's kan ik u alleen maar aanraden uw cv op InICT.nl te verwijderen.


Met vriendelijke groet,

Arthur Houniet
Lead Recruiter
Huu?? Maar wacht ff, Alle rechten voorbehouden © VNU Media Staat er onderaan inict.nl, en als ik een wachtwoord probeer op te vragen daar a.d.h.v. m'n e-mail adres ben ik onbekend. Leuk! Gelijk maar weer even teruggemaild:
Hoi Arthur,

Dat vind ik dus heel grappig, want ik heb geen account op inict.nl

Wel heb ik een account op tweakers.net, maar de gegevens hieraan gekoppeld zitten niet aan inict.nl, dus ik kan helemaal geen gegevens wijzigen, ik kan niet inloggen, en er niet voor zorgen dat ik niet meer door jullie lastiggevallen word met nutteloze vactaures.

Aangezien u op dit moment put uit de VNU Media Services database, en inict.nl ook put uit deze zelfde gegevens, zou ik graag de verantwoordelijkheid om mijn gegevens te verwijderen aan u willen overdagen.

Mocht u daar niet toe in staat zijn, dan ga ik op basis van de wet bescherming persoonsgegevens maar eens precies achterhalen hoe mijn gegevens bij u terecht gekomen zijn, hoe ze op in inict.nl terechtgekomen zijn zonder dat ik ze kan verwijderen, en wat er allemaal nodig is om van jullie af te komen.

Een enigzins geërgerde groet,

<duckie>
To be probably continued.... :z

[Reactie gewijzigd op woensdag 13 april 2011 11:22]


Door Tweakers user YellowOnline, woensdag 13 april 2011 22:36

Ik krijg dit soort gingen ook, al is het wel stukken concreter:
Dear YellowOnline,

We are urgently looking for a Network & System Engineer to start for a long-term mission in Scientific Product Company.


Start: Immediate
Duration: 12 months contract
Location: <andere kant van het land>

Mission:

You will be in charge of computer systems design, implementation and support. Your main roles will be :

Ensure that computer systems function efficiently and securely to support the overall company information & communication technologies needs;
Design and implement computer systems, software and networks. Define complex system requirements and determine system specifications, processes and working parameters;
Ensure systems compatibilities in hardware and software evolution;
Guarantee the systems function properly when the design and the implementation are completed;
Transfer knowledge to the support team when systems evolve;
Provide support in case of complex incidents.

Profile:

A bachelor's degree in computer engineering;
Minimum 5 years professional experience;
Fluent in French and English;
Proven analytical skills;
Solid technical knowledge:

in infrastructure related to Server, SAN, network, switch, router, firewall, security, PC, image, backups, databases, Tcp/ip, DHCP, DNS, Active Directory, GPO, Internet, ADSL, VDSL, VPN, SSL, Windows, Office, SQL;
as well as in administrations of telecommunications, network and IP-telephony.

Additional expertise in one or more of the following is a plus:

SYSTEMS infrastructure as VMWare, Call Manager, Unity, Sendmail, Nagios, Centreon, Mcafee, Ironport on Dell, Cisco, or Juniper platforms;
or APPLICATIONS like SAP, SFDC as well as WEB on client/server environment.

Skills:

Solution Oriented;
Exactness;
Good Communicator;
Teamplayer;
Autonomous.

If you are available, then send me your CV ASAP
Als ze echt mijn CV gelezen hadden wisten ze dat dit helemaal niet mijn LOB is. Waarschijnlijk matchten enkele hits in het lijstje "infrastructure related to Server, SAN, network, switch, router, firewall, security, PC, image, backups, databases, Tcp/ip, DHCP, DNS, Active Directory, GPO, Internet, ADSL, VDSL, VPN, SSL, Windows, Office, SQL".

Wat nogal een bizarre lijst is trouwens. Succes om een expert te vinden én in networking, én in client, én in server. Behalve programmeren staat zo ongeveer heel computerland in die lijst. :F

[Reactie gewijzigd op woensdag 13 april 2011 22:38]


Reageren is niet meer mogelijk